Wat is een ideaal binnenklimaat?

We brengen zo’n 70 tot 80 % van al onze tijd door in onze woning. Het is daarom van groot belang om te zorgen voor het juiste klimaat bij u thuis. Maar wat verstaan we onder een ideaal binnenklimaat?

De juiste temperatuur
De ideale binnentemperatuur voor uw woning ligt ergens tussen de 19 en 22 Celsius. Het is ook een goede zaak om die temperatuur in de betreffende ruimte zo constant mogelijk te houden.

De juiste luchtvochtigheid
Door het plaatsen van een hygrometer kunt u altijd zien wat de relatieve luchtvochtigheid is in de betreffende ruimte. Als de waarde van de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent ligt, dan is deze op orde. Is de luchtvochtigheid te hoog of te laag, dan is het een goede zaak om de lucht minder te bevochtigen of juist vochtiger te maken, afhankelijk van de situatie.

Wat is een ideaal binnenklimaat? - Airconditioning & warmtepomp Service Nederland

Een ideaal binnenklimaat: schone lucht door goede ventilatie

Schone lucht is cruciaal voor uw gezondheid. Onze koeling- en warmtesystemen kunnen elke binnenruimte efficiënt filteren én ioniseren. Zij zorgen voor luchtreiniging tegen allergenen, virussen, fijnstof en ander vuil.

Er komen steeds meer aanwijzingen dat het Coronavirus zich via kleine druppeltjes, de zgn. aerosolen, kunnen verspreiden. Door de verspreiding van dit en andere virussen kunnen besmettingen worden veroorzaakt. De ionisatie-technologie is bewezen in staat om virusdeeltjes onschadelijk te maken en zo het risico op de overdracht van virussen met 97 procent te verkleinen.

Energiezuinig en duurzaam
Een goede combinatie van koeling- en warmtesystemen kan ook bij u zorgen voor een ideaal binnenklimaat. Onze standaard is om bij u systemen aan te leggen die uiterst energie-efficiënt zijn. Ook bij Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland duurzaamheid is natuurlijk niet meer weg te denken. De systemen die wij aanleggen voldoen dan ook aan de hoogste normen.

Mocht u advies willen over uw ideale binnenklimaat, dan kunt u altijd contact opnemen met:

Jurgen Oosterling

E: info@airconditioningenwarmtepompservicenederland.nl
T: 06 – 394 376 09