Welke warmtepomp heb ik nodig?

“Verduurzamen, waar moet ik beginnen?” Een van de meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen.  Logisch ook, want er is ook zoveel keuze. Maar daar kunnen wij u bij helpen. Om te bepalen welke warmtepomp geschikt is voor uw woning is het allereerst van belang dat u weet wat u wilt. Er zijn namelijk twee oplossingen voor verduurzamen.

De all-electric warmtepomp

Deze oplossing is van toepassing wanneer uw huidige installatie toe is aan vervanging, u kunt hier dan kiezen voor een hybride- of een all-electric warmtepomp. Het voordeel van de meeste hybride warmtepompen is dat ze gebruik maken van twee systemen, namelijk de kracht van het gas en de zuinigheid van de warmtepomp.
Bij de keuze voor een all-electric warmtepomp zijn verschillende aspecten van belang die invloed hebben op de effectiviteit. Voor een passend advies verwijzen wij u daarom door naar onze helpdesk door contact met ons op te nemen.

Dubbel zuinig verduurzamen

Is uw centrale verwarmings ketel nog niet aan vervanging toe dan is het verstandig om te kiezen voor een all-electric warmtepomp. Deze fungeert dan niet ter vervanging van uw huidige installatie, hij ondersteund het juist. Hierdoor bespaart u energie en gaat uw huidige installatie langer mee.

U kunt zelf ook bepalen wat u nodig heeft aan vermogen. Dit doet u door de aan de rechterkant getoonde active rekenmodule in te voeren. Deze bepaald direct hoeveel vermogen in kiloWatts u globaal nodig heeft voor uw ruimte. Neem wel in acht dat dit een globale schatting is en dit kan afwijken van de werkelijkheid.