Welke warmtepomp heb ik nodig?

“Verduurzamen, waar moet ik beginnen?” Een van de meest voorkomende vragen die wij binnen krijgen.  Logisch ook, want er is ook zoveel keuze. Maar daar kunnen wij je bij helpen. Om te bepalen welke warmtepomp geschikt is voor uw woning is het allereerst van belang dat je weet wat je wilt. Er zijn namelijk meerdere oplossingen voor verduurzamen van je woning. Deze berekening geeft een indicatie van het warmteverlies van uw woning en ook het benodigde vermogen van de warmtepomp.

De all-electric warmtepomp

Wanneer kan ik een all-electric warmtepomp toe passen in mijn woning? Als we kijken naar de gegevens van de warmtepompen kan het eigenlijk in iedere woning, maar welke maatregelen zijn er nodig? De beste situatie voor een warmtepomp is een goed geïsoleerde woning met vloerverwarming of lage temperatuur convectoren. In deze situatie hoeft de warmtepomp minder hoge temperaturen te produceren waardoor zijn vermogen hoog blijft. Bij een all electric warmtepomp wordt wordt naast je cv water ook je sanitair warm water opgewarmd. Het sanitair warm water wordt opgeslagen in een boiler van 200, 300 of 500 liter. Dit wordt ook door de warmtepomp opgewarmd. Hulp nodig bij het berekenen van het benodigde sanitair warm water en het extra vermogen hiervoor? Neem gerust contact met ons op.

Hybride warmtepomp

Heb je geen goed geïsoleerde woning, of geen vloerverwarming, maar wil je wel wat besparen? Dan kan je kiezen voor een hybride warmtepomp in combinatie met je huidige cv ketel. Iedere ketel kan functioneren met een warmtepomp, en iedere warmtepomp kan fungeren als een hybride warmtepomp. Hulp nodig bij het palen van het juiste vermogen? Neem gerust contact met ons op.

Deze berekening is vrij te gebruiken voor het bepalen van het vermogen van je warmtepomp. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventueel comfort verlies dat voortkomt uit een verkeerd geselecteerde warmtepomp. Vragen over deze berekening of hulp nodig bij het uitrekenen van je vermogen? Neem gerust contact met ons op.

×

Support


Klik op een van de onderstaande gebruikers om contact op te nemen

 

×
0