Wat kost een airconditioning en wat zijn de opties?

Airconditioning voor je woning is zeker geen overbodige luxe. Met een aircotoestel zorg je op een eenvoudige manier voor een aangenaam binnenklimaat tijdens warme dagen. Sommige aircotoestellen kan je zelfs gebruiken voor het verwarmen van je woning. Ben je op zoek naar airco, maar wil je voor de aanschaf graag weten wat de prijs van airco is? Wij helpen graag, want het ons vak!

Waarvan zijn de prijzen afhankelijk?

Voor de aanschaf van een aircotoestel, is het handig om te weten waarvan de prijs afhankelijk is. Allereerst zal de prijs sterk afhangen van het type dat je kiest. Een mobiel aircotoestel is de goedkoopste optie en een vast aircotoestel zonder buitenunit de duurste. Daarnaast zal de prijs ook sterk afhangen van het merk, de kostprijs van de installateur en de installatiewijze. Ook is de kostprijs afhankelijk van het aantal units, als je units wilt laten bijplaatsen dan zal dit je tussen de 800 en 1.000 euro per unit kosten.

Soorten aircotoestellen

De kosten van het aircotoestel zullen dus sterk afhangen van het type. Benieuwd wat de prijsverschillen zijn? Hieronder overlopen we de gemiddelde prijs per type!

Wat kost een airconditioning en wat zijn de opties?- Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland

Prijs mobiel aircotoestel

Een mobiel aircotoestel, is een aircotoestel dat je makkelijk kan verplaatsen. Dit is een handige oplossing als je graag meerdere kamers wilt afkoelen of als je een beperkt budget hebt. Er zijn twee types mobiele aircotoestellen: mobiele aircotoestellen zonder buitenunit en mobiele aircotoestellen met buitenunit. De prijs van een mobiel aircotoestel begint vanaf 200 euro, ongeacht het type.

Prijs vast aircotoestel zonder buitenunit

Deze aircotoestellen worden ook wel monoblock-airco’s genoemd. Ze hebben als voordeel dat je buiten geen ruimte moet maken voor een unit. Een monoblock werkt met twee roosters voor de aan- en afvoer van lucht. Een monoblock aircotoestel is erg handig. Het nadeel is dat je iets meer last zal hebben van geluidshinder. De gemiddelde prijs van een monoblock toestel inclusief montage, ligt tussen de 1.200 en 3.000 euro.

Prijs vast aircotoestel met buitenunit

Als je een aircotoestel wilt kopen, dan is er nog een derde optie: een vast aircotoestel mét buitenunit. Met dit type aircotoestel kan je makkelijk meerdere kamers op temperatuur stellen, doordat je meerdere binnenunits aan één buitenunit kan koppelen. Je zal bovendien ook weinig last hebben van geluidshinder. Een aircotoestel met buitenunit kost gemiddeld rond de 1.000 euro.


Voor meer informatie:
Jurgen Oosterling van Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland

E: info@airconditioningenwarmtepompservicenederland.nl
M: 06 – 394 376 09