Over de lucht-water warmtepomp

Bij Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland krijgen we meer en meer vragen over de lucht-water warmtepompen. Maar wat is een lucht-warmtepomp nu, hoe werkt het en wat kost zo’n installatie? Hier willen we bij u de lucht-warmtepomp kort introduceren. In andere artikelen zullen we later uitgebreider op de afzonderlijke aspecten van de lucht-warmtepomp terugkomen.

Wat is een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-warmtepomp is een duurzame en energiezuinige oplossing om uw woning te verwarmen, te koelen en om warm water uit uw kraan te krijgen. De lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht namelijk om in bruikbare energie. Het hele jaar door kunt u gebruik maken van dit systeem. In de winter en in het voor- en najaar zorgt uw lucht-warmtepomp voor de verwarming van uw woning en in de zomer voor verkoeling en ontvochtiging.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Een complete lucht-water warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit en een binnenunit. De lucht-water warmtepomp onttrekt met behulp van de buitenunit warmte aan de buitenlucht. In de buitenunit zit een speciale vloeistof het zgn. koudemiddel genoemd. In een gesloten circuit wordt deze buitenlucht omgezet in bruikbare energie door een condensor. Dit onttrekken ‘van warmte’ kan zelfs bij een temperatuur van 20 graden onder nul.

Wat is een lucht-warmtepomp? - Airconditioning & warmtepomp Service Nederland

Wat kost een lucht-water warmtepomp?

Er zijn verschillende soorten lucht-warmtepompen op de markt. Hierdoor is er ook voor uw woning een passende oplossing te vinden. De prijs van een lucht-water warmtepomp hangt samen met het type, het benodigde vermogen en het rendement.

Een complete lucht-water warmtepompinstallatie kunnen we leveren vanaf € 5.000,- Afhankelijk van de situatie, het benodigde vermogen en aanpassingen kan dit bedrag oplopen tot € 12.500,- Gelukkig helpt de overheid ook een handje mee. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor een ISDE-subsidie en kan de investering flink lager uitkomen.

lucht-water warmtepomp ook zeer geschikt voor uw zwembad

In de dagelijkse praktijk komen we ook steeds meer klanten tegen die een zwembad willen verwarmen. Wel lopen ze aan tegen hoge kosten om het water op een aangename temperatuur te krijgen en te houden. Ook voor een zwembad is een lucht-water warmtepomp zeer geschikt omdat deze gebruik maakt van de buitentemperatuur.

Als u wilt weten of een lucht-water warmtepomp ook geschikt is voor uw situatie kunt u altijd contact opnemen met:

Jurgen Oosterling

E: info@airconditioningenwarmtepompservicenederland.nl
T: 06 – 394 376 09