In het grootste deel van de woningen in Nederland gebruiken we aardgas om ons huis en het water te verwarmen. Een goed alternatief voor het aardgas is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt haar warmte uit de lucht, bodem of het grondwater.

De warmtepomp maakt van die warmte uit de lucht, of bodem of grondwater, een bruikbare energiebron voor uw huis. Zo kunt u uw huis op temperatuur brengen, zowel koelen als verwarmen, en ook het water verwarmen. Het mooie van een warmtepomp is haar efficiëntie. Een warmtepomp maakt van 1 kWh stroom 2 tot 5 kWh warmte.

Omdat de warmtepomp stroom gebruikt gaat u dit merken aan uw stroomverbruik. Dit wordt gecompenseerd doordat uw minder gas gebruikt. Dit is bij een hybride warmtepomp ongeveer de helft minder en met andere systemen kunt u uw gasverbruik zelfs tot 0 reduceren.

Waarom is een warmtepomp duurzaam? Vermindering van uw CO2 voetafdruk

Door op deze andere wijze uw woning en het water te verwarmen, bijvoorbeeld met een lucht- warmte pomp, daalt uw CO2-uitstoot. Met deze daling draagt u ook bij om Nederland weer een stukje duurzamer te maken. Als we de uitstoot van CO2 van een warmtepomp vergelijken met een hr-ketel op gas, dan zien we de volgende cijfers:

  • Met een hybride warmtepomp is de CO2-uitstoot zo’n 20% lager.
  • Met een volledige lucht-warmtepomp met de buitenlucht als bron is de CO2-uitstoot zo’n 30% lager.
  • Met een volledige warmtepomp met bodembron is de CO2-uitstoot zo’n 45% lager.

Bij Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland zijn we gespecialiseerd in de lucht-warmtepompen. Lees hier: Wat is een lucht-warmtepomp? Een korte introductie.

Wordt alle stroom duurzaam in de nabije toekomst, dan gaat de CO2-uitstoot van volledige warmtepompen zelfs naar nul.

Bron en meer informatie? www.milieucentraal.nl

Facebook
LinkedIn
Twitter

Meer artikelen

Nieuws en Artikelen
AWSN

Uitleg convector termen

Wat zijn convectoren en waar moet ik op letten? Om uw woning op het juiste klimaat te houden zijn er meerdere oplossingen, zoals airconditioning, vloerverwarming,

Read More »
0