Moet je een airco bijvullen?

Een airconditioning werkt met een zgn. gesloten vloeistof systeem. Deze vloeistof in uw airco werkt als koelmiddel. Net als bij uw auto kan het soms voorkomen dat u ook de vloeistof van uw airco in huis zal moeten bijvullen. Het mag dan een gesloten systeem zijn, maar toch zal ook het vloeistofniveau met de tijd gaan dalen.

Bijvullen airco onontkoombaar

U zult dus eens in de zoveel tijd u uw airconditioning moeten bijvullen. Als u dit niet zou doen, wordt de werking steeds minder. Net zo lang totdat de airconditioning het helemaal niet meer doet.

Als de vloeistof van de airco opraakt gaat u dit ook merken aan het stroomverbruik. De airco zal meer stroom gaan gebruiken omdat het langer duurt voordat de ruimte is gekoeld naar de gewenste temperatuur.

Moet je een airco bijvullen? - Airconditioning & warmtepomp Service Nederland

Houdt uw koelmiddel op peil

Uw airconditioning bevat een koelmiddel dat heet freon. Freon is een verzamelnaam voor een groep van chloorfluorkoolstofverbindingen (cfk’s) die vooral in koelsystemen en spuitbussen gebruikt werd. Vele cfk’s zijn inmiddels verboden, enkele mogen nog steeds worden gebruikt voor koelsystemen.

Zoals eerder gezegd zal niveau van uw koelmiddel in de airco dalen. Om de werking van uw airco weer op peil te brengen zal er koelmiddel moeten worden toegevoegd. Zo kunt u blijven genieten van een goede en energiezuinige koeling van de ruimte.

Zelf uw airco bijvullen?

Het is in ons land niet toegestaan om zonder diploma’s een airco bij te vullen. Een gecertificeerde professional kan u zeker verder helpen. Het vullen van uw airco moet namelijk wel op de juiste wijze gebeuren. Zo mag er bijvoorbeeld geen lucht in het systeem komen. Verder is het ook van groot belang dat het juiste koelmiddel wordt gebruikt.

Voor meer informatie over het (laten) bijvullen van uw airco kunt u altijd contact opnemen met: Airconditioning & Warmtepomp Service Nederland

Jurgen Oosterling

E: info@airconditioningenwarmtepompservicenederland.nl
T: 06 – 394 376 09